Guncelforum.net En Popüler Forum  Bilgi Portalı

Guncelforum.net En Popüler Forum Bilgi Portalı (https://guncelforum.net/)
-   Biliyor musun? (https://guncelforum.net/biliyor-musun-/)
-   -   Vegan Kimdir - Vegan Ne Yer Ne İçer (https://guncelforum.net/biliyor-musun-/1446-vegan-kimdir-vegan-ne-yer-ne-icer.html)

Cevahir 11.Ocak.2019 22:47

Vegan Kimdir - Vegan Ne Yer Ne İçer
 
Vegan Kimdir - Vegan Ne Yer Ne İçer



Genel olarak hayvansal gıda tüketmemek üzerine kurulu olan vejeteryanizm felsefesini uygulayan kişiler farklı şekillerde beslenen birkaç gruba ayrılır. Vegan beslenme tarzı bu felsefenin en saf uygulanma biçimidir. Bazı vejeteryan beslenme biçimleri mandıra ürünleri, balıketi ve yumurta gibi hayvansal gıdaları tüketirken bir vegan sadece bitkisel gıdalarla beslenir ve böylece bu felsefenin en katı biçimini uygular. Veganlar hayvansal ürünler tüketmekten kaçınırken buna sadece beslenme alanında değil hayatın diğer alanlarında da dikkat ederler. Hayvanlara yönelik sömürü ve zulmü her yönüyle, her bakımdan dışlayacak şekilde beslenmeye ve yaşamaya çalışırlar. Veganizm felsefesini benimsemiş bir kişi hiçbir hayvanın etini yemez. Etik nedenlerle hayvanlardan elde edilen yumurta, bal, süt vb. mandıra ürünlerini ve kürk, deri, kaşmir ve ipekten yapılmış giyim eşyaları ve diğer malzemeleri kullanmaktan kaçınır. Ayrıca içeriğinde hayvansal mahsul bulunan ve hayvanlar üzerinde denenmiş olan kozmetik ürünleri vb. ürünlerden ?rak durmaya çalışır. Yapılan çalışmalar vegan beslenme tarzı ile sağlık arasında müspet bir ilişki olduğunu; vejeteryanların diyabet, kalp-damar hastalıkları, obezite, hipertansiyon ve bazı kanser türlerine yakalanma riskinin umumi ortalamanın altında olduğunu göstermektedir. Ama bu tüm vejeteryanların sağlıklı insanlar olduğu anlamına gelmez. Özellikle kronik hastalık veya hamilelik durumunda bu beslenme biçiminin titizlikle gözden geçirilmesi gerekir. Demir ve protein alımı başka şekillerde de sağlanabilir ama B12 vitamini yalnızca hayvansal gıdalarda bulunmaktadır ve bu tip gıdaları tüketmeyenlerin bu konuda takviye alması gerekir. Kalsiyum için de takviyeye gereksinim vardır. alıntı


Tüm Zamanlar GMT Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 14:27.


Search Engine Optimisation provided by DragonByte SEO v2.0.36 (Lite) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2024 DragonByte Technologies Ltd.