#1
|
|||
|
|||
Kurban Bayramı Yemekleri - Kıymalı Pide Tarifi
Kurban Bayramı Yemekleri - Kıymalı Pide Tarifi
Malzemeler 3 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su 1çay bardağı sıvı yağ 4 çay kaşığı tuz 1 çorba kaşığı seker 1 tane yaş maya Aldığı kadar un İç Malzemeler İçin Yarım kilo kıyma 2 tane soğan 2 diş sarımsak 1 tane domates 1 a? kaşığı salça Toz biber, tuz, kimyon 1 demet ince kıyılmış maydanoz Üzerinde Sürmek İçin Yumurta sarısı Küçük kesilmiş domates ve biber Hazırlanışı Maya ılık su ve şeker ile eritilir. Hamur için tüm malzemeler karıştırılarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğurulup 40 dakika mayalanmaya bırakılır. Soğanlar ince doğranarak hafif kızartılır. İçine kıyma eklenerek kavurmaya devam edilir. Domates ince ince kesilip kıymaya ekledikten sonra toz biber, salça ve diğer baharatlar ek edilerek ocaktan alınır. Ilımış olan kıymanın içerisine maydanozu eklenerek karıştırılır. Hamurdan bezeler yapılıp yuvarlak açılarak içine harç koyulup pide şekli verilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp domates ve biberi de yerleştirilir. Tüm malzemeleri aynı işlemden geçirdikten sonra 200 radde fırında kızarıncaya kadar pişirilerek servis edilir. Afiyet olsun… |